• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow Novosti
Novosti
ULES CG poziva na jedinstvo medija u Crnoj Gori Print E-mail
Wednesday, 03 May 2017
Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG) u cilju ostvarivanja medijskih sloboda poziva predstavnike medija u Crnoj Gori na udruživanje i međusobnu saradnju. Apelujemo na medije da budu jedinstveni i solidarni, da o svim događajima izvještavaju profesionalno i fer kako bi zaštitili građane i svoju slobodu. Smatramo da je Dan slobode medija prilika da podsjetimo da razjedinjenost medija ne doprinosi ni poboljšanju položaja novinara, ni društva u cjelini i da je zbog toga ovo jedan od naših prioriteta za naredni period.

Nadležne institucije i sve političke subjekte pozivamo da se prema medijskim kućama i novinarima odnose sa poštovanjem i omoguće im da slobodno obavljaju svoj posao.

U cilju pospješivanja slobode medija u Crnoj Gori zahtjevamo da se sprovedu izmjene seta medijskih zakona i da se osnaži finansijska i uređivačka nezavisnost medijskih javnih servisa.

Podsjećamo da je na putu evro-atlantskih integracija sloboda medija jedan od prioriteta kojima treba da se posveti cjelokupno društvo u Crnoj Gori. Ne treba dodatno isticati da je medijski sistem dodatno osjetljiv na različite društvene promjene i da ga zbog toga treba zaštiti od svih vrsta pritisaka.

 
ULES CG: Pozivamo odbornike Skupštine Opštine Tivat da poštuju zakon i proceduru izbora direktora Print E-mail
Wednesday, 05 April 2017
Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore je pozvala predsjednika i odbornike Skupštine Opštine Tivat da poštuju zakon i proceduru izbora direktora, te da preispitaju odluku o razrješenju članova Savjeta Lokalnog javnog emitera Radio Tivta. Predstavnici udruženja, koje okuplja 14 radio stanica i tri televizije čiji je osnivač Opština, smatraju da je jučerašnje glasanje prouzrokovalo situaciju koja dovodi u pitanje dalji način funkcionisanja tog organa upravljanja u kome su ostala dva člana, iako treba da ima ukupno pet članova.
Read more...
 
ULES CG: Usvojeni Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2016. Print E-mail
Saturday, 25 March 2017
Na današnjoj Skupštini Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG), održanoj u Podgorici, jednoglasno je usvojen izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za prošlu i plan rada za ovu godinu.

Delegati ULESa su ocijenili da je medjunarodna naučna Konferencija “Novi mediji-nove mogućnosti” koju je ULES organizovao prošlog juna u Bijelom Polju, bila veoma uspješna, okupivši eminentne stručnjake i novinare iz regiona i evrospkih zemalja. Uprkos nedostatku sredstava, a zbog važnosti skupa, planirano je da se ove godine organizuje jednodnevni okrugli sto.

 

I danas je na sjednici Skupštine, kojoj je predsjedavala Dragana Zečević Plavanski, istaknuto da su lokalni javni emiteri značajan činilac medijskog sistema Crne Gore, iako se suočavaju sa brojnim, prije svega finansijskim problemima. Za očekivati je da će, najavljene izmjene medijskih zakona, preciznije definisati finansiranje lokalnih emitera i obaveze Osnivača po ovom pitanju.

U Upravni odbor danas su kooptirani Mirsad Feleć, direktor Radio Rožaja i Milo Džaković glavni urednik u RTV Pljevlja. Tako da je sada kompletiran Upravni odbor kojeg, pored njih dvojice čine, Dragić Rabrenović-predsjednik i direktor Radija Bijelo Polje, Dragan Popadić-potpredsjednik i direktor Radio Tivta i Vojo Tomović iz Radio Bara. Posebno je odato priznanje za afirmaciju ULESA dosadašnjem članu UO prof. dr Draganu Klariću koji je prešao na drugo radno mjesto.

 

U planu je da se u Baru u avgustu mjesecu održi svečanost lokalnih javnih emitera, povodom obilježavanja godišnjice pokretanja radio telegrafske stanice na Volujici.

Skup je pozdravio Abaz Beli Dzafić, direktor Agencije za elektronske medije Crne Gore.

 

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 1 - 5 of 69