• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home arrow O nama
O nama Print E-mail
Monday, 13 September 2010

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES) je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje nastalo zaključivanjem zajedničkog sporazuma lokalnih javnih emitera Crne Gore 204. godine.

Članovi udruženja su 14 radio i tri TV stanice koji su lokalni javni emiteri čiji su osnivači skupštine opština.

ULES je jedino udruženje iz Crne Gore koje je član međunarodne nevladine organizacije iz oblasti medija sa sjedištem u Belgiji pod nazivom Community Media Forum Europe (CMFE).

Ciljevi Udruženja su zaštita i unaprijeđenje medijskih prava i sloboda; podsticanje zajedničkih aktivnosti članova Udruženja u cilju ostvarivanja zaštite i unaprijeđivanja slobode djelovanja lokalnih javnih emitera; podrška članicama u unapređivanju djelatnosti proizvodnje, prenosa i emitovanja RTV programa na lokalnom nivou; programsko, tehničko i organizaciono unaprijeđenje članica kao i unaprijeđenje, zaštita i unaprijeđenje profesionalnog informisanja i afirmacija profesionalnih kriterijuma i vrijednosti u cjelokupnom radu lokalnih javnih emitera u Crnoj Gori,

Djelatnosti  udruženja  su radio i televizijske aktivnosti, produkcijska djelatnost, marketinške djelatnosti, intelektualne i edukativne usluge, organizovanje okruglih stolova, konferencija, radionica za obuku, stručnih predavanja, promocija,  ispitivanje tržišta i javnog mnjenja

Radi ostvarivanja svojih ciljeva Unija koristi isključivo metode utemeljene na poštovanju zakona i etičkih normi. Takvi metodi proističu iz karaktera i suštine udruženja i znače: - zajedničke, usklađene i koordinirane nastupe članica, - usklađeno i sinhronizovano djelovanje posredstvom javnosti, - razmjena programskih sadržaja i izrada zajedničkih programa i dosljedno zalaganje za potpunu primjenu etičkih i drugih profesionalnih normi i Kodeksa novinara Crne Gore.

Organi Unije su Skupština, Upravni odbor i Predsjednik upravnog odbora.

Uniju zastupa i predstavlja Predsjednik UO.

Predsjednik UO je direktor Radija Bijelo Polje mr Dragić Rabrenović, podpredsjednk je direktor Radio Tivta Dragan Popadić, a članovi su direktor RTV Budva dr Dragan Klarić, direktor RTV Pljevlja Milan Knežević i predstavnik Radio Bara Vojo Tomović.