• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Izjava za javnost Dragane Zecevic Plavanski Print E-mail
Friday, 25 December 2015
Kao VD direktora odbila sam primopredaju dužnosti koju je Savjet danas organizovao zato što taj organ smatram nelegitimnim i nelegalnim, pa tako i njihove odluke nemaju pravno dejstvo. Pozvala sam se i na mišljenje Agencije za elektronske medije CG i zaključke Skupštine Unije lokalnih javnih emitera CG.
Oni su, kako mi je saopštio predsjednik Savjeta , sami izvršili primopredaju. Pojasnio mi je i to da sam ja lično veliki i jedini problem,što ne zaslužuje nikakav komentar. Savjet „maše“ sa Odlukom o mom imenovanju iz 2005. a ne i sa Odlukom 01-23/10 kojom mi je tadašnji predsjednik Savjeta Đuro Ćetković produžio mandat „do raspisivanja konkursa za izbor direktora“. Nažalost, moje brojne pismene molbe Opštini da Odluku o osnivanju uskladi sa Zakonom i raspiše konkurs za direktora, nisu dale nikakvih rezultata.
 
Savjet u svom reagovanju priznaje da nije registrovan u Privrednom sudu čime nedvosmisleno potvrđuje moje i tvrdnje ULES CG da nemaju legitimitet. Nipodaštavanje Unije kao asocijacije koja okuplja sve Lokalne javne emitere Crne Gore, a nas je 14 od koji su predstavnici njih devet juče prisustvovali vanrednoj Skupštini u Herceg Novom, takođe nedvosmisleno pokazuje stav Savjeta prema medijima. Otvoreni predlog predsjednice opštine za kadrosvko rješenje u jednom mediju takođe nedvosmisleno pokazuje direktan uticaj na slobodu medija.
 
Nastaviću da se borim da se ova nepravda ispravi, da se sve uvede u pravne tokove i da se ne dozvoli ugrožavanje slobode medija i pravo građana da iz svojih lokalnih Radio stanica, kao i decenijama unazad, budu informisani o svim relevantnim događajima objektivno i pravovremeno. Kao novinar sa višedecenijskim iskustvom i radom u značajnim medijskim kućama i bivše Jugoslavije, kao novinar koji nikada nije demantovan već nagrađivan za svoj rad i to od kolega, neću dozvoliti ugrožavanje slobode medija.
 
Dragana Zečević-Plavanski
VD direktora JSICRHN
 
< Prev   Next >
Ocjenite web sajt