• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
Nelegitimni Savjet po direktivi predsjednice Opštine Herceg Novi nezakonito izabrao VD direktora rad Print E-mail
Friday, 25 December 2015
Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore
 
Nelegitimni Savjet po direktivi predsjednice Opštine Herceg Novi nezakonito izabrao VD direktora radija
 
Nelegitimni Savjet koji se deklariše kao organ upravljanja Radio televizije Herceg Novi, kao nepostojećeg medija, na danas održanoj sjednici nezakonito je smjenio aktuelnog vršioca dužnosti direktora i po nalogu predsjednice Opštine Herceg Novi postavio drugog.
Nakon oglušivanja o apel, koji je proizišao iz stava Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore da se krše Zakon o elektronskim medijima i Zakon o medijima i da se krši sloboda medija i utiče na rad organa upravljanja, pomenuti Savjet je izvršio nelegalnu primopredaju.
 
ULES CG se obraća svim nadležnim institucijama da ispitaju situaciju u Herceg Novom i provjere da li se zakon ne poštuje iz neznanja, zbog političkih ili ličnih interesa, zbog nepostojanja mehanizma zaštite ili slabosti institucija.
 
Uprkos jasnim stavovima Agencije za elektronske medije, koji takođe nijesu uvaženi, članovi tog Savjeta su ušli u polemiku sa predstavnicima lokalnih javnih emitera navodeći da ih više ne smatraju respektibilnim dodajući da nijesu dužni da poštuju ničije instrukcije i da se niko pa ni Unija ne može miješati u njihov rad. Iako je uprkos tom stavu izvršen direktan uticaj na njihovu odluku od strane predsjednice Opštine Herceg Novi za šta postoji pisani dokaz sa pečatom i potpisom.
 
< Prev   Next >
Ocjenite web sajt