• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ULES CG: Osuda miješanja politi kih partija u rad medija i nezavisnog regulatora Print E-mail
Saturday, 06 February 2016

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG) na jučerašnjoj sjednici Skupštine u Baru, osudila je miješanje pojedinih političkih partija u nezavisnost javnih servisa i Agencije za elektronske medije Crne Gore. ULES CG čiji su članovi svi lokalni javni emiteri u Crnoj Gori upozorava da se time krše osnovna zakonska načela koja garantuju nezavisnost javnih medijskih servisa i nezavisnog medijskog regulatora. 

Apelujemo na sve političke aktere da iz međusobnih pregovora i kombinatorika izostave medije i AEM i pozivamo međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i slobode medija da se uključe u rješavanje ovog problema, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo da je Agencija za elektronske medije do sada radila u interesu razvoja medija, podsticala pluralizam i profesionalizam čuvajući osnovne principe slobode medija. Regulator koji je u procesu transformacije, tehničke i zakonske, pružao stručnu podršku i bio primjer u regionu i šire se ne može kvalifikovati od strane političara koji lične interese stavljaju ispred javnog interesa. Zbog svega toga AEM ne može biti poistovjećen sa agencijama i institucijama u čijim su savjeteima i upravnim odborima predstavnici političkih partija. Podsjetićemo učesnike političkih procesa da stabilne i demokratske države nema bez snažnih, nezavisnih i slobodnih medija, stoji u saopštenju ULES CG.  

 
< Prev   Next >
Ocjenite web sajt