• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ULES CG izabrao novi Upravni odbor Print E-mail
Saturday, 06 February 2016

5.2.ulescg_skupstina1.jpg

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore u Baru delegati su jednoglasno izabrali novi Upravni odbor. Za članove su reizabrani direktor RTV Budva dr Dragan Klarić, direktor Radio Tivta Dragan Popadić, šef finansija Radio Bara Vojo Tomović, direktor Radija Bijelo Polje mr Dragić Rabrenović, dok je za novog člana izabran direktor RTV Nikšić Milutin Stijepović, umjesto dosadašnjeg direktora RTV Pljevlja Milana Kneževića kome su se članovi posebno zahvalili na izuzetnom doprinosu u radu. Novi Upravni odbor je izabran na mandat od dvije godine i na konstitutivnom sastanku, koji je zakazan za narednu nedjelju, izabraće predsjednika.

5.2.ulescg_skupstina2.jpg

Na sjednici koju je vodila predsjednica Dragana Zečević Plavanski usvojeni su Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2015. godinu koje je podnio dosadašnji predsjednik Dragić Rabrenović. On je posebno izdvojio učešće predstavnika ULES-a u radnoj grupi i aktivnosti na izradi Nacrta izmjena Zakona o elektronskim medijima, zatim saradnju i sastanke u Crnoj Gori sa delegacijom Češkog radija i posebno izdvojio Treću međunarodnu naučno-stručnu konferenciju Mediji i PR sa temom Javni medijski servisi i javni interes koja je uz podršku Univerziteta Crne Gore i Agencije za elektronske medije održana u Bijelom Polju. Učesnici sjednice su konstatovali da je u prethodnom periodu Upravni odbor kvalitetno obavljao svoj posao i sproveo planirane aktivnosti, ali da je potrebna još veća međusobna saradnja i aktivno učešće svih članica kako bi se u narednom periodu sprovodile i druge aktivnosti i lakše rješavali problemi sa kojima se javni emiteri suočavaju. 

5.2.ulescg_skupstina3.jpg

Predstavnici ULES CG su dogovorili pokretanje zajedničkog informativnog portala i aplikacije za mobilne telefone za sve članice Unije i najavili održavanje Četvrte međunarodne naučno-stručne konferencija Mediji i PR u junu u Bijelom Polju, nakon čega se razgovaralo o aktuelnim pitanjima i drugim planovima za ovu godinu.

Od ukupno 14 članica ULES CG sjednici su prisustvovali delegati iz 11 medija, a najavljeno je da će se nastaviti praksa održavanja sastanaka u svim gradovima u kojima su sjedišta ovih medija.

5.2.ulescg_skupstina4.jpg

 

 

 

 
< Prev   Next >
Ocjenite web sajt