• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Home
ULES CG: Pozivamo odbornike Skupštine Opštine Tivat da poštuju zakon i proceduru izbora direktora Print E-mail
Wednesday, 05 April 2017
Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore je pozvala predsjednika i odbornike Skupštine Opštine Tivat da poštuju zakon i proceduru izbora direktora, te da preispitaju odluku o razrješenju članova Savjeta Lokalnog javnog emitera Radio Tivta. Predstavnici udruženja, koje okuplja 14 radio stanica i tri televizije čiji je osnivač Opština, smatraju da je jučerašnje glasanje prouzrokovalo situaciju koja dovodi u pitanje dalji način funkcionisanja tog organa upravljanja u kome su ostala dva člana, iako treba da ima ukupno pet članova.

''Kako bi mediji bili slobodni i nezavisni, bilo kakvo miješanje u rad lokalnog javnog emitera, pritisak i izazivanje vještačkog vanrednog stanja se ne može tolerisati. Zbog toga pozivamo predsjednika i odbornike Skupštine Opštine Tivat da preispitaju odluku o razrješenju dva člana Savjeta Radio Tivta i poštuju zakon kako bi se sprovela procedura izbora direktora po raspisanom konkursu i adekvatna procedura izbora petog člana Savjeta.

Predsjednik Upravnog odbora ULES CG mr Dragić Rabrenović, je napomenuo da ne žele da vrše pritisak na odbornike Skupštine Opštine Tivat, već da ih upozore kako ishitrene odluke mogu dovesti do različitih posljedica koje ne idu u korist ni Opštini Tivat, ni medijima u Crnoj Gori.

''Ne želimo da vjerujemo u mogućnost da je u pitanju pritisak bilo kakve vrste na nezavisnost medija, niti da je politički čin ili miješanje u rad lokalnog javnog emitera koji dovodi do ugrožavanja slobode i vještačkog izazivanja vanrednog stanja. Zbog toga Vas pozivamo da sačuvate nezavisnost organa upravljanja, slobodu medija i integritet Skupštine Opštine Tivat i preispitate pomenutu odluku u što kraćem vremenskom periodu'', navodi se u dopisu koji je dostavljen predstavnicima Skupštine Opštine Tivat.

U saopštenju se dodaje da je Lokalni jevni emiter Radio Tivat svijetla tačka koja služi kao uzor ostalim emiterima čiji su osnivači skupštine opštine, kao u organizacionom smislu, tako i u profesionalnom obavljanju novinarskih poslova. Pri čemu je direktor Dragan Popadić potpredsjednik Upravnog odbora udruženja i dugogodišnji ugledni novinar čiji se reizbor za direktora kao jedinog prijavljenog na konkursu ovim činom dovodi u pitanje.

 
< Prev   Next >
Ocjenite web sajt